CV

Mai Sahlberg

Kehityspäällikkö, Filosofian maisteri HY Tietojenkäsittelytiede, pitkä cv Sivuosoite: fuulaseta.tech/cv

Synnyin 10.7.1969, mikä tekee minusta, nyt vuonna 2023 pian 54-vuotiaan. Elämäni aikana olen puuhannut yhtä sun toista ICT-alalla ja sen ulkopuolella.

Haluaisin jatkaa työuraani osana asiakasratkaisuja etsivää ja mahdollisesti myös toteuttavaa asiantuntijatiimiä. Voin toimia tiimin jäsenenä tai sen vetäjänä. Haluan tehdä töitä ihmisille ihmisten kanssa.

Koulutukseltani olen filosofian maisteri, Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitokselta tai kuten nuorempi tyttäreni vuonna 2008 sanoi: ”Isi on luonnontieteiden kanisteri ja filosofian monsteri.”

Tulen toimeen hyvin erilaisten ihmisten kanssa, olen avoin, suorapuheinen, rohkea ja erittäin analyyttinen.

Minut tavoittaa sähköpostitse: mauri.sahlberg@gmail.com tai puhelimitse: 044 522 9238.

Ura Lyhyesti

Arsens Oy, ATK-suunnittelija, ohjelmoija, ohjelmistopäälikkö 1991 – 1995

Helsingin yliopiston hallintoviraston atk-osasto, vanhempi suunnittelija 1995-1999

HEX Helsingin pörssi, Business Unit Manager, Development Manager, Architect 1999-2001

Accountor ICT Oy, Development manager 2001-2020

Advania Finland Oy, Development manager 2020-

Taidot

Olen kirjoittanut, suunnitellut, testannut, korjannut, arvioinut ja arvostellut ohjelmakoodia miljoonia rivejä yli kymmenellä eri ohjelmointikielellä. Lähdekoodin haluan versioida GitHubiin. Mieluiten luen dataa REST-rajapintojen ylitse, mutta en vierasta json, csv enkä edes xml-tiedostoja. Tällä hetkellä todennäköisin unelmasovellusarkkitehtuuri koostuisi mikropalveluista konteissa ja ehkä jopa ”hostatuista funktioista”.

Olen suunnitellut, toteuttanut ja testannut useamman relaatiotietokannan ja ylläpitänyt useampaa relaatiotietokantajärjestelmää. SQL:n lisäksi olen kysellyt asioita KQL:ä, XQueryä ja jq:ta käyttäen. Raportoin mieluimmin Power BI:llä, mutta logien käsittelyyn minusta sopivat paremmin Splunk ja Elastic stack.

Linuxia olen käyttänyt 90-luvulta alkaen ja suorittanut useamman kerran RHCE:n ja RHCA:n. Windows-palvelimet eivät ole minulle vieraita.

Tiedän mitä ovat Azure, AWS ja GCP. Olen altistunut konteille ja pidän niitä hyvänä juttuna. On-premises puolella suosin VMwarea, Nutanixia ja muita KVM-pohjaisia virtualisointiratkaisuja, milloin kontit eivät tarkoitukseen sovellu.

Olen ajat sitten suorittanut ITIL Foundationssin, sekä kahlannut Cobit-frameworkin lävitse. Minusta toistettavissa olevat prosessit ovat tarpeellisia ja kiinnostavia, mutta viimeiset vuodet olen lähinnä toteuttanut niitä. LuK-opinnäytteen tein aikanani ohjelmistotuotannon laadusta.

ICT-taidot

Ohjelmointikielet: Assembler (6502, 6510, 68000), Bash, Basic (Quick, Visual), C, C#, C++, Dart, Guru, Html, Java, Javascript, Pascal, Perl, PHP, Python, Powershell, Sed, SQL ja Tcsh

Tietokannat: DB2, MariaDB/Mysql, Microsoft SQL Server, Solid, SQLite, Oracle ja Postgresql.

Käyttöjärjestelmät ja virtualisointi: Linux, Unix, Windows, KVM, Nutanix, VMware, Azure, GCP ja AWS.

Sekalaisia ohjelmistoja: WordPress, Postfix, Bind, Power BI, Veeam (VMCE) ja Domino.

Sekalaisia avainsanoja: REST, Git, GitHub, KQL, XQuery, jq, kontit, prosessit, laatu ja dokumentointi.

%d bloggaajaa tykkää tästä: